29 augustus 2024

Per 1 september sancties bij niet afmelden voor bezichtiging

Per 1 september sancties bij niet afmelden voor bezichtiging

Vanaf 1 september worden sancties opgelegd als kandidaten zich niet of niet tijdig afmelden voor een bezichtiging.

Helaas komt het regelmatig voor dat woningzoekenden niet komen opdagen bij een bezichtiging. Soms moeten hierdoor meerdere bezichtigingsrondes gepland worden en staat een woning langer leeg dan nodig. Dat is zonde, zeker nu de woningnood zo hoog is.

Vanaf 1 september werkt het als volgt: u heeft gereageerd op een huurwoning via de website hureninhollandrijnland. Bent u uitgenodigd voor een bezichtiging van deze woning? Dan ontvangt u een datum en tijd om de woning te bekijken. Kunt u niet of heeft u toch geen interesse? Dan meldt u zich af via de website. Dit kan tot 24 uur voor de bezichtiging. Zo krijgen andere woningzoekenden ook een kans, staat de woonconsulent niet voor niks in de woning en voorkomen we dat de woning onnodig leeg komt te staan.

Meldt u zich te laat af of komt u niet opdagen zonder afmelding? Dan krijgt u een waarschuwing. Gebeurt dit binnen 6 maanden nog een keer? Dan kunt u 3 maanden lang níet reageren op het aanbod sociale huurwoningen. Voorkom deze situatie en meld het vooraf als u niet naar een bezichtiging komt.

Goed om te weten: tijdens die drie maanden dat u niet kunt reageren bouwt u wél gewoon inschrijftijd op. U ontvangt automatisch een email wanneer u weer kunt reageren.


Lees ook…

05 september 2024
Voorrang op een koopwoning
Lees bericht
25 juli 2024
Ondertekening realisatie 31 woningen Landgoed in den Houte
Lees bericht