24 september 2024

Samenwerking De Binnenvest en Padua in Noordwijkerhout

Samenwerking De Binnenvest en Padua in Noordwijkerhout

Fotobijschrift: Dick, technisch ambulant medewerker De Binnenvest bij een van de woningen  

Op 9 september 2024 hebben bestuurders Emmy Klooster namens De Binnenvest en Anneke Allewijn namens Padua de huurovereenkomst voor twee woningen in Noordwijkerhout ondertekend. De samenwerking tussen De Binnenvest en Padua krijgt hiermee verder gestalte, tot tevredenheid van beide partijen.

Padua verhuurt twee woningen aan De Binnenvest. Die gebruikt deze woningen voor de huisvesting van gezinnen en alleenstaanden die dakloos zijn geraakt en begeleiding krijgen om weer zelfstandig te kunnen wonen. De woningen zijn een eerste stap in het proces van herstel. Bewoners krijgen hierbij begeleiding vanuit De Binnenvest.
Marianne Soons, manager Wonen bij Padua, licht toe dat Padua deze doelgroep graag onderdak biedt. “Er is een tekort aan opvangplekken voor dak- en thuisloze mensen, zeker voor gezinnen. Met een vaste, veilige plek , bieden we mensen de kans om sneller weer het leven op te pakken en mee te kunnen doen in de maatschappij.”

De woningen zouden door Padua verkocht worden, maar vanwege de vraag van De Binnenvest is deze verkoop, in ieder geval met een jaar, uitgesteld. Aan het eind van het jaar evalueren we de samenwerking en bekijken we hoe we die voortzetten.

De Binnenvest biedt ondersteuning en begeleiding aan mensen die meerdere problemen tegelijk hebben en daardoor de grip op hun leven kwijt zijn geraakt. De Binnenvest is daarvoor in de hele regio Holland Rijnland actief.
Jessica Olij, manager Ambulante begeleiding bij De Binnenvest: ”We zijn heel dankbaar voor deze woningen! Hiermee kunnen we mensen een nieuw begin aanbieden. Een veilige plek waar ze in rust kunnen werken aan een toekomst.”

De Binnenvest en Padua zijn blij dat er op deze twee plekken hulp geboden kan worden aan mensen zodat zij hun leven weer op kunnen gaan pakken.


Lees ook…

08 oktober 2024
Anneke Allewijn ontvangt eerste jaarprogrammaboekje van ODI
Lees bericht
03 oktober 2024
Feestelijk moment Campus 29
Lees bericht