17 september 2024

Welzijn Noordwijk en Padua trekken vanaf nu samen op in Lief & Leed straten

Welzijn Noordwijk en Padua trekken vanaf nu samen op in Lief & Leed straten

Lief & Leed straten zijn zorgzame straten waarin buren extra aandacht aan elkaar besteden als er iets te vieren valt of iemand even wat extra steun kan gebruiken. Denk aan een bloemetje als iemand thuiskomt uit het ziekenhuis of een leuk kaartje bij een verjaardag of jubileum. Hierdoor voelen buren zich meer gezien en ontstaat er meer saamhorigheid in de straat of het complex waar je met elkaar woont. Deze kleine attenties worden gekocht door de zogenaamde ‘gangmakers’, de meest betrokken buren uit de straat die van nature vaker omkijken naar de buren. De gangmakers kopen de attenties vanuit de Lief & Leed pot (€100 per jaar), die je krijgt als je een officiële Lief & Leed straat wordt.

In Noordwijkerhout en de Zilk gaat Welzijn Noordwijk vanaf nu samen met Padua op zoek naar nieuwe gangmakers. Mevrouw Verhart is al een tijdje met veel enthousiasme zo’n gangmaker binnen het complex Clemenshof in Noordwijkerhout. Ze zegt: "Je wilt toch wat positiefs uitdragen naar de mensen die het nodig hebben." En dat is precies wat we met Lief & Leed straten willen bereiken! Mevrouw Verhart voegt eraan toe: "Ik vind het echt leuk om te doen. De warmte en dankbaarheid die je krijgt van mensen, dat is heel mooi!” Haar motto? "Saamhorigheid doorgeven, daar ben ik ook van!"

Enthousiaste buren die een Lief & Leed straat (met een bijbehorend Lief & Leed potje) willen starten of meer willen weten kunnen contact op met sociaal makelaar Roy van Schie van Welzijn Noordwijk via roy.vanschie@welzijnnoordwijk.nl of 06-36153623. Samen met jou kijkt Roy hoe jouw straat een Lief & Leed straat kan worden, inclusief een feestelijke opening!


Lees ook…

08 oktober 2024
Anneke Allewijn ontvangt eerste jaarprogrammaboekje van ODI
Lees bericht
03 oktober 2024
Feestelijk moment Campus 29
Lees bericht